Western Riding les (Wat houd dat in?)

Les krijgen in een Amerikaanse rijstijl van het paardrijden. De lessen worden gegeven door een gekwalificeerd instructeur, Ed Gosen.
Western Riding les (Wat houd dat in?)

Het western rijden doe je met een westernzadel en een hoofdstel zonder neusriem.

Er wordt met met loshangende teugels gereden en meestal wordt er gebruik gemaakt de zgn. split reins (niet verbonden teugels).

Op de Magnolia Ranch kan je in verschillende disiplines van het western rijden les krijgen. Hieronder een kleine selectie van de vele disciplines van het western rijden.

Showmanship at halter, hierbij show je je paard aan de hand en het gaat hier om de vakmanschap van degene die het paard showt.

Western horsmanship, bestaat uit een individuele proef in die proef kunnen alle gangen gevraagd worden, achterwaarts, wending om de achterhand en/of voorhand en galop wissels. De jury kijkt naar de teugelhulpen en algemene houding van de handen, armen, benen en lichaam. Horsemanship is alleen een onderdeel van de jeugd en amateurruiters.

Trail, de benaming trail slaat op een pad wat normaal in de vrije natuur wordt gevolgd. Op de Magnolia Ranch kun je dit in de rijbak leren waar de opstakels worden nageboots.

De volgende (verplichte) onderdelen komen aan de orde:

-een hek openen/sluiten,

-over balken heen stappen, draven of galloperen,

-een brug overlopen

-in een vierkant een 360 graden draai maken

-achterwaarts gaan in een bepaald patroon (vaak een L-figuur)

Naast deze verplichte onderdelen kun je de trail ook aanvullen met ander opstakels.

Western pleasure, hierbij rijdt men met meerdere deelnemers op de hoefslag. Het volgende wordt gejureerd, de overgangen, stap (walk), draft (jog), galop (loop) en achterwaarts. Tevens wordt ook de houding van de ruiter en het paard beoordeeld.

Western riding, er zijn diverse proeven, deze bestaan uit galopwissels en de gehele proef wordt galop gereden.

Reining, hierbij ligt de nadruk op het atletische vermogen van het paard. Dit wordt grotendeels in galop gereden. Waarbij kleine cirkels, grote snelle cirkels, snel op 1 volgende gallop wissels, 360 graden draaien op dezelfde plek (Spins) en veelal spannende en dynamische slyding stops die echt typerend zijn voor het reining paard. Het vereist een enorme concentratie van zowel ruiter als paard.

Ben je geinteresseerd? 

Neem contact met ons op om een les in te plannen.